NL | EN

Welkom bij Rob Walrecht Productions


(For English, click on 'EN', top left)

Rob Walrecht leert je het heelal begrijpen!
Wil je de sterren en sterrenbeelden leren herkennen? Wil je begrijpen hoe het heelal in elkaar zit? Wil je inzicht krijgen in de enorme afstanden binnen het zonnestelsel én daarbuiten, en de leegte van het heelal? Dan ben je hier aan het juiste adres.

De planisfeer is hét hulpmiddel om de sterrenhemel te leren kennen. Ook geschikt als relatiegeschenk en zelfs leverbaar in een gepersonaliseerd ontwerp, voor bedrijven en organisaties. Lees verder bij 'Zakelijk'.

Maar we leveren meer artikelen, zoals de boeken uit de serie Genieten van de sterrenkunde, bedoeld voor iedereen, jong en oud, die meer wil weten over het heelal waarin wij leven. Verder posters en een unieke serie leerzame instrumenten en modellen (meest als bouwplaten).


Brochure Ster van Bethlehem

en het verhaal over de kalender

De nieuwe brochure (gratis bij uw bestelling!) gaat over de Ster van Bethlehem en de ontwikkeling van onze kalender en tijdrekening. Zie onder Nieuws.


Lezing op sterrenwacht Amersfoort

Sterren en Kleine werelden van het zonnestelsel

Op 21 oktober geef ik mijn publiekslezing Sterren op de Sterrenwacht Midden-Nederland. Daarin vertel ik over wat we zien aan sterren: hun helderheid en kleur. Ik vertel over hun afstanden, grootten, massa's; over hun 'geboorte, leven en dood'; over waarom ze 'branden' en licht geven
Het is (uiteraard...) een erg leuke lezing, maar deze is extra bijzonder vanwege het unieke schaalmodel dat ik erbij gebruik: een van ca. 80 sterren! Zie hier voor meer informatie over dat schaalmodel.

Op 4 november geef ik, ook op de Sterrenwacht Midden-Nederland, mijn publiekslezing Kleine werelden van het zonnestelsel. Deze ging oorspronkelijk over de planetoïden Vesta en (ook dwergplaneet) Ceres, en de dwergplanet Pluto en zijn vijf manen. Toen echter in januari 2016 belangrijke aanwijzingen kwamen voor het bestaan van een echte negende planeet, een 'mini-Neptunus', heb ik daarover een deel toegevoegd aan de lezing. En toen werd op 24 augustus 2016 bekend gemaakt dat er rond de dichtstbijzijnde ster, de kleine rode dwerg Proxima Centauri, een planeet is ontdekt! Daarover dus ook maar een stukje toegevoegd.
De komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko wordt binnenkort ook aan deze lezing toegevoegd.

Belangrijke onderdelen doe ik ook weer met behulp van speciale schaalmodellen. Zo is een een schaalmodel bestaande uit een fraaie aardglobe en globes van de kleinere planeten en de kleine werelden uit de lezing. Hiermee vertel ik ook over de hoogten en dieptes wat betreft het aardoppervlak!
Een heel apart schaalmodel gebruik ik om de massa's van de leden van het zonnestelsel in beeld te brengen: met een pak zout! Het werkt heel verhelderend.

Geschikt vanaf 12 jaar. Meer informatie op de website van de Sterrenwacht Midden-Nederland.


De nieuwe folder

De nieuwe folder is klaar, met eindelijk weer eens een overzicht van al onze producten. U kunt hem hier downloaden, maar hij wordt meegezonden met de zakelijke en particuliere bestellingen.


 

 

Twee nieuwe sets

De complete sets 6 en 7

Na het uitbrengen van de nieuwe Astroset Maan en Planeten, het Zonnestelselmodel en het boekje De Oerknal leek het ons leuk om een complete sterrenkundeset te maken, waarmee je in één keer alles hebt om het sterrenkunde te beginnen! En dat met 15% korting!

Daarnaast is er nu ook een set met alle vijf boeken van Rob Walrecht: een prachtige set om in de boekenkast te hebben staan - en te lezen natuurlijk!

Zie deze pagina voor beide nieuwe sets.


70 cm Superplanisfeer

Officiële presentatie

Op 11 juni was de presentatie van de nieuwe, 70 cm grote Superplanisfeer, in de Sterrenwacht Midden-Nederland in Amersfoort. Zie ook onder Nieuws en deze folder.
Klik hier voor het persbericht.


30 jarig bestaan Rob Walrecht Productions

Het verslag van het feest en de productpresentaties

Zie voor een verslag van het feest en de presentaties van de nieuwe producten, op 31 oktober 2015 onder Nieuws.


In Memoriam Joop Engelander

Op 21 juli j.l. overleed Joop Engelander, iemand die jarenlang zeer actief was in de Amersfoortse sterrenwacht en ons boekje Higgs gevonden heeft gefinancierd. Bob van Slooten heeft een mooi In Memoriam geschreven.
Zie voor meer onder Nieuws.

Nu gratis te downloaden: Brochure Kleine werelden in het zonnestelsel

Deze brochure, over de bezoeken van Dawn aan Ceres en New Horizons aan Pluto en zijn manen, kun je nu gratis downloaden. Zie onder Nieuws.


Eclipsbrillen en 'Veilig zonnekijken'

We hebben de eclipsbrillen in ons standaard programma opgenomen, en de De gratis brochure Veilig zonnekijken blijft gewoon te downloaden. Klik hier voor meer informatie hierover.Lezingen van Rob Walrecht

Volkssterrenwachten en Volksuniversiteiten

De komende tijd geef ik diverse lezingen in het land. Ik bied een groot aantal standaard lezingen en cursussen, terwijl maatwerk lezingen of cursussen ook mogelijk zijn. Bedrijven, sterrenwachten, verenigingen e.d. kunnen contact met ons opnemen.

Zie deze pagina en onze uitgebreide FOLDER over de lezingen en cursussen van Rob Walrecht.

Nieuw is de cursus 'Doe meer met je planisfeer', waarin ik je alles leer over de achtergrond, het principe, de werking en alle mogelijkheden van de planisfeer! Het is een cursus van twee avonden en ik ga uit van enige voorkennis over de sterrenhemel. Is die kennis er niet dan hebben wij de cursus 'Genieten van de sterrenhemel'.


Cursus voor docenten

Nieuwe pilots cursus 'Leer het heelal begrijpen!'
De cursus 'Leer het heelal begrijpen!', voor docenten PO en VO, geeft docenten een complete 'basistraining' sterrenkunde, waarmee zij de rest van hun carrière vooruit kunnen. Na een serie pilots is de cursus helemaal klaar.
Als u met meerdere collega's interesse heeft is het gemakkelijk de cursus te organiseren op een voor u geschikte locatie.

Demo's op onderwijsevenementen
Ik sta regelmatig op onderwijsevenementen met een demo van onze cursus. De meest gegeven demo heet 'Op reis door het zonnestelsel' en hierin komt de opbouw van het zonnestelsel aan bod, met een beschrijving van de verschillende groepen van 'leden' van het zonnestelsel, en een 'reisje door het zonnestelsel' met behulp van enkele van onze schaalmodellen.