NL | EN

Veilig naar de zon kijken, met de eclipsbril en de gratis brochure 'Veilig zonnekijken'

Eclipsbrilletjes

Wij hebben de eclipsbrillen standaard in ons programma. Ze hebben Rob Walrecht Productions-opdruk, zijn van hoge kwaliteit, maar toch niet duur. Om te bestellen, zie eclipsbrillen (iets naar beneden scrollen). Voor meer over de eclipsbril, zie hieronder.

Brochure 'Veilig zonnekijken'

Je kunt ookde gratis brochure Veilig zonnekijken downloaden.

Op 9 maart 2016 is er een totale zonsverduistering te zien in Indonesië! Voor wie in die periode naar dat gebied gaat is een eclipsbril natuurlijk geen overbodige luxe.

Meer met je eclipsbril

Ook zonder verduisteringen is de eclipsbril goed te gebruiken. Vaak zijn er grote zonnevlekken te zien op de zon. De grootste zijn te zien met een eclipsbril! En dat kan dus altijd als het mooi zonnig is.
Als je wilt weten wanneer je zonnevlekken kunt zien ga dan eens naar de website SpaceWeather.com, Die website geeft informatie over alles dat met ruimteweer te maken heeft, ofwel de voortdurende stroom van geladen deeltjes van de zon (de zonnewind). Je ziet dan ook veel over bijv. poollicht en linksboven staat altijd een foto van de Solar Dynamics Observatory, een satelliet die zon goed in de gaten houdt. Die foto is altijd heel recent en toont eventuele zonnevlekken. Probeer maar eens te bepalen wat de grootte is van zonnevlekken die je net kunt zien.