Shop: € 0,00
 

Boeken

Dit is onze vierde brochure over een sterrenkundig onderwerp, over een onderwerp dat iedereen erg aanspreekt.
Maar... wat heeft de Ster van Bethlehem met sterrenkunde te maken? Waar bijbelgeleerden, historici en taalkundigen de Ster naar het rijk der fabelen verwijzen, zoeken de astronomen al jaren naar een sterrenkundige verklaring voor die beroemde ster. Was het een komeet, een supernova, een samenstand van planeten? En waarom willen juist nuchtere natuurwetenschappers zo graag een verklaring vinden voor het fenomeen dat Mattheüs beschreef?
Deze brochure maakt veel duidelijk, maar uiteindelijk blijft de Ster van Bethlehem waarschijnlijk een mysterie. En misschien is dat ook maar beter.
 
Deze brochure is gratis bij de bestelling van een planisfeer, boek of bouwset via onze webshop.
Prijs: € 2,00
artikelcode: bethlehemGenieten van de sterrenhemel
Dit is het eerste deel van een serie van drie boeken voor iedereen - jong en oud - die geïnteresseerd is in het heelal, maar er nog niet veel over weet. Om de jeugd te bereiken is de schrijfstijl en lay-out prettig en kleurrijk. De boeken bevat zeer veel kleurrijke illustraties en zijn geschikt vanaf 12 jaar. Tekst, illustraties en lay-out: Rob Walrecht.

Dit eerste deel gaat over:
 • Alle bewegingen die wij zien
 • De mens en de kosmos (over tijd, getijden, de kalender enz.)
 • Afstanden, maten en coördinaten
 • Onze omgeving (zonnestelsel, sterren in de buurt, rest van het heelal
 • Sterrenkaarten en sterrenkijken
 • Het bevat een leuk waarneemprogramma per seizoen, om zelf op astronomische speurtocht te gaan
 • Aantal pagina’s: 64, full colour. Bevat ca. 100 foto’s en ruim 90 illustraties.
Het is in feite een echte inleiding, waarin wordt verteld wat wij vanaf de aarde zien gebeuren. Het bevat alles wat iedereen eigenlijk zou moeten weten over de sterren, en zaken als onze tijd, onze kalender en bijvoorbeeld ook de getijden. Het is dan ook zeer geschikt voor gebruik op scholen!

Sets
We bieden een aantal speciale sets van onze producten, die goedkoper zijn dan de losse onderdelen. Deze sets vindt u hier.
Enkele voorbeelden:
Set 1 bestaat uit dit boek Genieten van de sterrenhemel en de planisfeer PLN-NL, omdat het boek veel achtergrondinformatie biedt over de achtergrond, de werking en het gebruik van de planisfeer. Het is dus een prima stel!
Set 4 bestaat uit alle drie de boeken van de serie Genieten van de sterrenkunde.
Set 6 bestaat uit alle vijf de eerste boeken!

Prijs: € 14,95
artikelcode: 978-90-77052-01-3Genieten van het zonnestelsel
Dit is het tweede deel van een serie van drie boeken voor iedereen - jong en oud - die geïnteresseerd is in het heelal. Om de jeugd te bereiken is de schrijfstijl en lay-out prettig en kleurrijk. De boeken bevat zeer veel kleurrijke illustraties en zijn geschikt vanaf 12 jaar. Tekst, illustraties en lay-out: Rob Walrecht.

Dit deel gaat over:
 • de zon
 • de planeten
 • de manen
 • planetoïden, kometen en meteoren
 • en natuurlijk over de "gedegradeerde" Pluto en de nieuwe klasse van dwergplaneten waartoe hij nu behoort
en geeft:
 • een totaaloverzicht van het zonnestelsel zoals we dat nu kennen, o.a. met grote, duidelijke kleurenillustraties
 • gedetailleerde beschrijvingen van de belangrijkste hemellichamen en
 • de geschiedenis van het onderzoek en de resultaten daarvan
 • aantal pagina’s: 96, full colour; bevat ca. 150 foto’s en ruim 60 illustraties, waaronder een paginagroot overzicht van het zonnestelsel.
Sets
We bieden een aantal speciale sets van onze producten, die goedkoper zijn dan de losse onderdelen. Deze sets vindt u hier.
Enkele voorbeelden:
Set 2 bestaat uit dit boek Genieten van het zonnestelsel en de Basisset van het Zonnestelselmodel!
Set 4 bestaat uit alle drie de boeken van de serie Genieten van de sterrenkunde.
Set 6 bestaat uit alle vijf de eerste boeken!

Prijs: € 19,95
artikelcode: 978-90-77052-21-1Genieten van het heelal
Dit is het derde deel van een serie van drie boeken voor iedereen - jong en oud - die geïnteresseerd is in het heelal. Om de jeugd te bereiken is de schrijfstijl en lay-out prettig en kleurrijk. De boeken bevat zeer veel kleurrijke illustraties en zijn geschikt vanaf 12 jaar. Tekst, illustraties en lay-out: Rob Walrecht.

Dit boek "gaat verder het heelal in" en is en logisch vervolg op B01 en B02. Het gaat niet alleen dieper in op de stof, maar ook dieper het heelal in.
De belangrijkste kenmerken van Genieten van het heelal:


 • Alles over sterren: over hun kleur en helderheid, hun grootte en massa, waarom sterren schijnen, en wat zwarte gaten zijn
 • Alles over de Melkweg, andere sterrenstelsels, clusters van sterrenstelsels en superclusters van sterrenstelsels.
 • Een duidelijke, logische opbouw, waardoor de lezer goed leert begrijpen wat onze plek is in het onvoorstelbaar grote heelal.
 • Een helder overzicht van het heelal, “visueel” gemaakt met behulp van verschillende (denkbeeldige) schaalmodellen, zoals het schaalmodel waarbij de zon zo groot is als een knikker, en het schaalmodel waarbij de Melkweg zo groot is als een LP, omringd door CD’s, flippo’s en een fietswiel.
 • Een grondige uitleg van hoe wij informatie uit het heelal krijgen, waaruit de materie bestaat, hoe we afstanden tot sterren kunnen meten, etcetera.
 • Aantal pagina’s: 64, full colour. Bevat ca. 125 foto’s en ruim 50 illustraties, waaronder een overzicht van het heelal over twee pagina’s.
Sets
We bieden een aantal speciale sets van onze producten, die goedkoper zijn dan de losse onderdelen. Deze sets vindt u hier.
Enkele voorbeelden:
Set 4 bestaat uit alle drie de boeken van de serie Genieten van de sterrenkunde.
Set 5 bestaat uit het boek Genieten van het heelal en het boekje Higgs gevonden.
Set 6 bestaat uit alle vijf de eerste boeken!

Prijs: € 14,95
artikelcode: 978-90-77052-22-8Higgs gevonden - Compleet overzicht van de bouwstenen van de materie (herdruk 2018)
Dit is een boek over de zoektocht naar, en de ontdekking in juli 2012 van, het higgsdeeltje, het elementaire deeltje dat alles massa geeft. Het is tevens een heldere inleiding in, en een compleet overzicht van alles dat wij weten over materie.

Dit boek is in dezelfde stijl geschreven, en net zo fraai uitgevoerd, als de drie boeken van de serie Genieten van de sterrenhemel. Toch heeft Rob Walrecht het dit maal niet helemaal zelf geschreven, maar samen met een jonge astronoom (destijds nog student): Luc Hendriks.

Het onderzoek is na de ontdekking in juli 2012 natuurlijk verder gegaan en we weten nu meer over de energie (massa) van het deeltje.
Verder is het Periodiek Systeem van Elementen (pagina 4) aangepast, want ook de laatste vier (van 118) elementen hebben nu hun officiële naam en hun gegevens zijn nu ook vastgesteld.
Maar ook zijn delen van de tekst verbeterd, zoals het verhaal over koolstofdatering, dat niet helemaal duidelijk was in de eerste druk. Verder is wat andere interessante informatie toegevoegd.

Belangrijkste kenmerken van Higgs gevonden:
 • Hoofdstuk 1: Een inleiding over atomen en moleculen; protonen, neutronen en elektronen; een uitgebreide uitleg over de elementen en het Periodiek Systeem; over chemische reacties, ionen en ionisatie; over isotopen en radioactiviteit, enz.;
 • Hoofdstuk 2: Een inleiding in de deeltjesfysica: over elementaire deeltjes en het standaardmodel, en over de deeltjes-golfdualiteit;
 • Hoofdstuk 3: Alles over het higgsdeeltje, over de theorie, deeltjesversnellers en de jarenlange speurtocht naar het higgsboson; en hoe meet je higgs?
Tekst: Luc Hendriks en Rob Walrecht, Eindredactie, illustraties en lay-out: Rob Walrecht
Aantal pagina’s: 17, full colour
2e druk: 2018

Sets
We bieden een aantal speciale sets van onze producten, die goedkoper zijn dan de losse onderdelen. Deze sets vindt u hier.
Enkele voorbeelden:
Set 5 bestaat uit het boekje Higgs gevonden en het boek Genieten van het heelal.
Set 6 bestaat uit alle vijf de eerste boeken!

Prijs: € 9,95
artikelcode: 978-90-77052-00-6De Oerknal en het uitdijend heelal
Iedereen heeft wel eens gehoord van de Oerknal, het begin van het heelal. Daarna ging het heelal uitdijen, een uitdijing die nog altijd doorgaat.
Maar wat is die mysterieuze Oerknal nou eigenlijk. Was het een ontploffing? Zo ja, waarvan? En wat moeten we ons bij een uitdijend heelal voorstellen? Wordt alles groter? Komt alles verder van elkaar te staan? Komt er ooit een eind aan de uitdijing van het heelal?
Niet alleen daarover gaat dit boek maar ook over de vraag hoe we dat weten. En hoe het met kleine stapjes en af en toe een grote sprong is ontdekt. De Oerknal is geschreven door Prof.Dr. Henny Lamers (link naar zijn website) en Rob Walrecht.


Belangrijkste kenmerken van De Oerknal en het uitdijend heelal:
 •     De structuur van het heelal en onze plaats daarin;
 •     Hoe wij informatie uit het heelal krijgen, door elektromagnetische straling;
 •     Wat sterren zijn;
 •     Hoe wij afstanden kunnen bepalen in het heelal;
 •     De ontdekking van sterrenstelsels en dat het heelal steeds groter wordt;
 •     Het idee van de Oerknal en Einsteins uitleg daarvan;
 •     De raadsels van de donkere materie en donkere energie;
 •     Verleden, heden en toekomst van het heelal.
Tekst: Henny Lamers en Rob Walrecht. Eindredactie, illustraties en lay-out: Rob Walrecht
Aantal pagina’s: 34, full colour

Sets
We bieden een aantal speciale sets van onze producten, die goedkoper zijn dan de losse onderdelen. Deze sets vindt u hier.
Enkele voorbeelden:
Set 6 bestaat uit alle vijf de eerste boeken!

Prijs: € 12,95
artikelcode: 978-90-77052-43-3