Shop: € 0,00
 

Cursus 'Leer het heelal begrijpen!' voor docenten!

NIEUW:
Cursus voor docenten
‘Leer het heelal te begrijpen!’
 
voor sterrenkunde in de klas

Volgende cursus (voor particulieren én docenten):
vanaf 8 september 2021!
(
zie hieronder)

 
 
Met deze unieke cursus wil Rob Walrecht docenten van het basis- en voortgezet onderwijs een stevige sterrenkunde basis geven.


Het doel van deze unieke cursus is om u de nodige kennis van de basisbegrippen in de sterrenkunde mee te geven, maar vooral ook het (ruimtelijke!) inzicht en het begrip van het heelal en de processen die daarin een rol spelen. Dat begrip neem je je hele leven mee, kennis kun je altijd opzoeken – bijvoorbeeld in de drie cursusboeken! Dit maakt het mogelijk om op een plezierige en zelfverzekerde manier lessen te geven en projecten te begeleiden over het heelal. U krijgt in feite een soort korte sterrenkundetraining!

Verder leert Rob u de ‘trucs en tools’ en reikt hij de hulpmiddelen aan waarmee je lastige sterrenkundige onderwerpen goed kunt uitleggen (dit is natuurlijk iets anders in de gemengde cursus, met docenten en particulieren).

Voor de cursus gebruikt hij voornamelijk zelfontwikkeld materiaal, zoals het complete lespakket, een unieke collectie schaalmodellen en andere instrumenten, en verder de schat aan illustraties die de basis vormen van duidelijke en plezierige PowerPoint presentaties.

Zie hieronder voor meer informatie.

Volgende cursus

Er staat nu geen cursus voor alleen docenten gepland, maar wel de uitgebreide cursus 'Leer het heelal begrijpen' voor gemengde groepen van docenten en particuliere liefhebbers:

Op 8 september 2021 begint de najaarscursus (voor docenten én particulieren).

Zie deze pagina voor meer informatie, en hier voor de data.

De cursus is onze mest uitgebreide versie en wordt gegeven op twaalf woensdagavonden, in Amersfoort. Twee lessen worden gegeven door hoogleraren astronomie.

Deze cursus is inhoudelijk niet anders dan de cursus voor alleen docenten. De sterrenkunde blijft immers gelijk! Het didactische deel ontbreekt hier echter, of beter gezegd: dit wordt niet zo nadrukkelijk genoemd. Maar u kunt (en zult) zelf methoden om begrippen snel duidelijk te kunnen maken, of beter uit te leggen kunnen overnemen van Rob en de beide professoren.

De cursus is ook erg geschikt als opfriscursus voor hen die zich wel thuis voelen in de sterrenkunde maar de laatste ontwikkelingen even willen updaten, en voor inspiratie: ideeën om de lessen leuker en duidelijker te maken.

Opzet cursus in opdracht en op locatie

De cursus in opdracht kan in opdracht worden geven. Die lessen zijn natuurlijk voor een groot deel theoretisch van aard, waarbij het vooral om het begrip gaat (feiten kun je opzoeken, zoals in de boeken in het lespakket), maar ook praktisch. Zo gaat u bijvoorbeeld zelf (met de andere cursisten) aan de gang met een erg leuk schaalmodel van het zonnestelsel!

Na het voltooien van de cursus ontvangt u als deelnemer een certificaat.
 

De cursus:

  • bestaat uit tien lessen, in overleg ingedeeld
  • is voor maximaal 10/12 personen
  • wordt op locatie gegeven
  • is voorzien van een uitgebreid cursuspakket (of zelfs nog uitgebreider!)
 

Kosten

De kosten hangen af van de afspraak. Als de cursus wordt aangeboden door onderwijsorganisaties bepalen zij uiteraard de prijs.
U kunt ons zelf uitnodigen, waarbij u bepaalt wanneer en waar de cursus wordt gegeven, en die locatie en catering regelt. Voor het inhuren van Rob Walrecht kunt u contact met ons opnemen: info@walrecht.nl.

Vragen en antwoorden (klik op de vraag)

Waarom
en natuurlijk
Voor wie.

Van de pilots, in 2012-2014, hebben we een fraaie FILM laten maken. Zie ook de Verslagen van de pilots.

De cursus wordt warm gesteund door belangrijke astronomen (zie ook onderaan).

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
 
Rob Walrecht Productions
Tel. 033 – 4755 543
info@walrecht.nl

Via onze Nieuwsbrief wordt u ook op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
 
Aanbeveling Professor van den Heuvel

Professor Ed van de Heuvel
De professionele astronomen willen al jaren dat er meer aandacht wordt besteed aan sterrenkunde op  scholen. De vermaarde sterrenkundige Ed van den Heuvel zegt:
“Ik beveel de cursus van Rob Walrecht voor docenten van harte aan. Walrecht is een uitstekende docent. Hij heeft sinds 1978 zijn sporen verdiend in het verspreiden van kennis over sterren, planeten en het heelal onder een groot publiek en met name ook voor leerlingen uit het basison­derwijs. Zijn drie boeken, zijn planisferen en andere uitgaven, en zijn unieke schaalmodellen van Zon, sterren en planeten zijn zeer geschikt als cursusmateriaal.”
 
Prof. Dr. Ed P.J. van den Heuvel
Hoogleraar Sterrenkunde en Astrofysica
Universiteit van Amsterdam