Shop: € 0,00
 

Een overzicht van onze leuke, leerzame artikelen

Wij hebben sinds 1985 een zeer complete reeks van leuke en leerzame instrumenten, modellen, boeken en posters ontwikkeld, gemaakt en uitgegeven. Met die artikelen kan iedereen, van 8 tot 108, meer over het heelal leren begrijpen.

Dit is een kort overzicht.

De planisfeer
Dit is hét hulpmiddel om de sterrenhemel te leren kennen. Leerlingen/studenten kunnen zelf bepalingen doen met de planisfeer, zoals met de hemelcoördinaten declinatie en rechte klimming, de momenten van zonsopkomst en –ondergang en het aanpassen van de kaart aan de plaatselijke tijd. De PLN-NL is hiervoor het meest geschikt.


Drie boeken Genieten van de sterrenkunde
Deze boeken bevatten alle belangrijkste kennis die wij nu hebben over het heelal, en zeer veel illustraties en foto’s. Ze zijn de perfecte sterrenkundevraagbaak! 

Bouwplaten: zelf je sterrenkundige instrumenten en modellen maken!


De Astroset Maan en Planeten
Twee unieke zelfbouw instrumenten: het Tafelplanetarium en het Aarde-Maan model, om de bewegingen van Zon, Maan en planeten mee inzichtelijk te maken.


Een draaibare sterrenkaart
Een gemakkelijk te bouwen eenvoudigere versie van de planisfeer. Je kunt er snel mee aan de gang om zélf, met je familie of vriendjes, de sterrenhemel te verkennen. Leer de sterrenbeelden en sterren herkennen!Een zelfbouw zonnewijzer
Met een zonnewijzer meten wij de tijd, en leer je de tijd die wij gebruiken (en alle bijzondere aspecten daarvan) ook beter begrijpen!
Enkele nieuwe bouwplaten zijn in ontwikkeling! Houd daarvoor deze website in de gaten.

Een zelfbouw kwadrant
Binnenkort leverbaar.
Het Zonnestelselmodel
Dit is een beknopte encyclopedie én schaalmodel van het zonnestelsel op schaal 1:100 miljard in één. Het bestaat uit twee sets van elk zestien kaartjes voor de zon, de planeten en veel andere objecten. Op de kaartjes staan ook de afstanden tot de zon en de diameters op schaal. Helemaal opgesteld geeft het een goed beeld van de enorme afstanden binnen (en buiten!) het zonnestelsel en de leegte van het heelal.


Sterrenkundeposters:
  • Een grote set van zes unieke Nederlandstalige sterrenkundeposters, over de belangrijkste onderwerpen (illustraties uit de boeken van de serie Genieten van de sterrenkunde);
  • Een speciale set sterrenkundeposters voor de basisschool (maar ook populair in het VO).
 

Onze folder

Klik op het plaatje hieronder om de folder met  al onze producten te downloaden.